kuva

Ruskon jätekeskus

Ruskonniityntie 10
Avoinna: ma-pe klo 7–20
1.4.–30.11. välisenä aikana avoinna myös lauantaisin klo 8.30–15

Juhlapyhien aukioloajat näet etusivulta.

Ruskon jätekeskuksessa on Oulun ja yhteistyökuntien ainoa kaatopaikka. Kaatopaikka-alueen koko on noin 12 hehtaaria, siitä noin 5 hehtaaria on aktiivisessa käytössä. Suurin osa Ruskon jätekeskuksen alueesta onkin varattu muulle kuin kaatopaikkatoiminnalle. Alueella on tilaa mm. hyötyjätepisteelle, vaarallisten jätteiden ja öljyisten jätteiden vastaanotolle, kompostoinnille, nestemäisten jätteiden käsittelylle.

Päivittäin Ruskossa käy satoja asiakkaita: pakkaavia jäteautoja, kuorma-autoja ja hyötyjätteiden tuojia.

Yksityisasiakkaat käyttävät jätekeskuksessa yleensä Oivapistettä sekä kaatopaikkapalveluja. Asioimisneuvoja löydät täältä.

Lajitteluareena Lare
 

Asiakkaiden maksulliset kuivat seka- ja rakennusjätekuormat ajetaan lajitteluareena Larelle. Kuorma-autoille ja henkilöautoille on omat purkupaikkansa, kuten myös seka- ja rakennusjätteelle.
 

Areenalla jätteitä lajitellaan materiaalihyötykäyttöön, energiahyötykäyttöön ja loppusijoitukseen. Noin 20 000 tonnia kuljetetaan Laanilan ekovoimalaitokselle poltettavaksi, 5 000–10 000 tonnia saadaan kierrätykseen ja loput sijoitetaan kaatopaikalle.
 

Urakoitsija lajittelee asiakkaiden tuomat jätteet kahmarien ja kuormaajien avulla, mutta jonkin verran jätettä lajitellaan myös käsin. Areenalla murskataan isot jätteet, ja sinne on varauduttu myöhemmin sijoittamaan myös lajittelurobotteja.
 

Lare on 3 145 m2 kokoinen halli, jossa on kuormien purkupaikkojen lisäksi valvomo ja henkilöstötilat.
 

Tervetuloa!