Jätemaksut Ruskossa

Jätteestä maksetaan sen laadun ja määrän mukainen jätemaksu. Hyödynnettävät, erillisinä kuormina punnittavat jätteet ovat kaatopaikkajätettä edullisempia, kotitalouksille osin jopa maksuttomia (Oivapiste). Maksullista jätettä tuovat autot punnitaan vaa´alla.

Maksullisia jätteitä ovat mm.
• seka- ja rakennusjäte
• betoni-, tiili- ja asvalttijäte
• erityisjätteet ja nestemäiset jätteet

Maksaminen ja hinnat

Maksutapana käyvät vain yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Hinnat ilmoitetaan yleensä tonneissa, esim. sekajätteen hinta tämän sivun päivityshetkellä (4.1.2016) on 136,40 euroa tonnia kohden, eli sata kiloa sekajätettä maksaa 13,64 euroa.

Oulun Jätehuolto perii minimimaksun seuraavasti: bio-, seka- rakennus- ja betoni-, tiili- ja laattajäte, punnittava puutarhajäte, asfaltti sekä sahanpuru ja kutteri viisi euroa ja muut jätelajit 20 euroa. Minimihinnalla kompensoidaan punnitus- ja käsittelykustannuksia.

Yritysten ja yhteisöjen on mahdollista pyytää tarjouksia ja hakea laskutusasiakkuutta. Asiakkuutta hakevan yrityksen tulee toimittaa Oulun Jätehuollolle asiakkuushakemuslomake sekä sen liitteenä jätteen perusmäärittelylomake. Lisätietoja asiakkuudesta antaa käyttöpäällikkö, jonka yhteystiedot löydät tämän linkin kautta avautuvalta sivulta (rullaa lähes sivun alalaitaan). Sopimuspohjan yritysten kanssa tehtävästä elinkeinoelämän jätehuollosta voi ladata tästä.

Hinnasto 2016

Jätevero

Kaatopaikalle loppusijoitettavasta jätteestä peritään jäteveroa 70 euroa/tonni. Jätevero on lisätty jätteen hintaan ja se peritään asiakkaalta. Jätevero tilitetään valtiolle. Jäteverollisia jätteitä ovat kaikki kaatopaikalle loppusijoitettavat jätelajit, joita ovat mm. erityisjäte, välppäjäte, hyödyntämiskelvoton jäte, jätteenkäsittelyn rejekti sekä asbesti.

Esimerkiksi hyödyntämiskelvottoman ja jätteenkäsittelyn rejektin hinta muodostuu seuraavasti:

perushinta 65,56 euroa/tonni +
hinta+jätevero 135,56 euroa/tonni +
hinta+jätevero+alv 24 % = 168,09 euroa/tonni

Hyödynnettäväksi toimitettavasta jätteestä ei jäteveroa tarvitse periä.

Ruskon jätekeskukseen voi tuoda maksutta esimerkiksi:

• kotitalouksien hyötyjätteitä: paperia, pahvia, kartonkia, metallia ja pakkauslasia
• kotitalouksien vaarallisia jätteitä
• sähkölaitteita

Maksuttomat jätteet otetaan vastaan Oivapisteellä.

Maalattu, lakattu tai muuten käsitelty puu tai vanhat huonekalut eivät ole käsittelemätöntä puuta, vaan ne viedään lajitteluareena Larelle ja niistä peritään sekajätteen hinta.