Byströmintalon vilkas vuosisata
Artikkelit

Uurastus

Asuminen

Visiitillä

Uudistus

Tänään

Tervetuloa!

Byströmin talon ovi on ehtinyt kolahtaa lukuisia kertoja 125 vuoden aikana. Oulun toisen suurpalon jälkeen, vuonna 1882-84, rakennetun puukartanon rappusissa on tallustanut värikästä väkeä. 1900-luvun alussa lautalattioita kuluttivat laivapohatat, radioreportterit ja aputytöt. Myöhemmin huoneet täyttyivät sosiaalitoimen virkamiehistä.

Kookkaan hirsirakennuksen pihamaalla on tepasteltu silinterihattu päässä ja sinne on suunnattu työnhaku mielessä. Seinät ovat seuranneet kansainvälistä keskustelua. Ruokapöydässä on puhuttu ruotsia, merten takaiset kaupat neuvoteltiin englanniksi ja lapset leikkivät hippaa suomeksi.

Keväällä 2007 arkkitehti Hugo Neumanin suunnittelema talo saa vuosisadan vauhdikkaimmat vuokralaiset. Aleksanterinkadun ja Hallituskadun kulmassa sijaitsevasta talosta tulee oululaisten nuorten hermokeskus, jossa surffataan nettitiedon aalloilla ja soitetaan sähkökitaraa.

Tähän juttupakettiin on koottu muutamia mieleenpainuvia kertomuksia vilkkaiden vuosien varrelta. Lue, miten Ravanderien ja Byströmien sukutarinat kietoutuvat talon historiaan. Ota myös selvää, miten kaupungista tuli kauppakartanon omistaja ja uudistaja.

Viihtyisää vierailua!

Tutustu juttukokoelman tekijöihin

Ajassa

Oulun kaupunki