Oulun taidemuseo - julkiset ulkoveistokset
Palaute
Tekijänoikeudet
 
  Vesilasi, 2012
   

Moni oululainen on ehtinyt kaivata kaupunginojan vieressä Lyötynpuistossa sijainnutta kuvanveistäjä Jaakko Pernun Päivänvarjo -ympäristöteosta, joka elinkaarensa mukaisesti ilahdutti kaupunkilaisia runsaan kymmenen vuoden ajan. Nyt kyseiselle, kaupunkikuvallisesti keskeiselle paikalle on noussut vastaavantyyppinen, orgaanisesta materiaalista rakennettu veistos, jonka kestoajaksi kuvanveistäjä on arvioinut vähintäänkin saman verran. Hän pystytti neljältä kantilta sahatuista, hiotuista ja maalatuista pajurimoista kootun Vesilasi -teoksensa toukokuussa 2012.

Ympäristöteos toteutettiin Oulun taidemuseon ja teknisen liikelaitoksen katu- ja viherpalveluiden yhteistyöhankkeena. Tilaustyön hankinnasta päätti eri toimialojen edustajista koottu Kuvataidetyöryhmä, joka keskitetysti käsittelee Oulun kaupungin ulkoveistoksiin liittyviä asioita.

Pernu, Jaakko (s.1958)

Kokkolassa nykyisin asuva kuvanveistäjä Jaakko Pernu suunnitteli entiseen kotikaupunkiinsa teknisen keskuksen katu- ja viherpalveluiden tilauksesta ympäristöteoksen. Hankinnasta päätti työryhmä, jossa oli edustajia sekä teknisestä keskuksesta että taidemuseosta.

Oulussa on myös aikaisemmin ollut esillä Jaakko Pernun ympäristöteos. Alapuolella maa -veistos sijaitsi Hietasaaren Holstinpuistossa vuosina 1996-1999. Kuvanveistäjällä on lukuisia julkisia ulkoveistoksia sekä ulkomailla että kotimaassa. Edellinen teos Hyrrä tilattiin Kotkan kaupungin Keskuskadun lehmuskujanteelle puistotoimen aloitteesta vuonna 2001.

Pernu käyttää teostensa materiaalina pääasiallisesti käsittelemätöntä tai käsiteltyä pajua. Tästä johtuen ulkoveistokset ovat tilapäisiä, ja niiden kestoaika vaihtelee muutamasta vuodesta kymmeneen vuoteen.

 

  SUURENNA KUVA | LUE LISÄTIETOA | KATSO KARTALTA
  Vesilasi, 2012

Pernu, Jaakko (s.1958)
kantatut ja maalatut pajurimat
425 x 425 x 500 cm
Lyötynpuisto,Vanhatulli, keskusta

 

   
Taiteilijat
Teokset
Kartta
Veistoskokoelma
Toteutus
Kuvataidetyöryhmä