Oulun taidemuseo - julkiset ulkoveistokset
Palaute
Tekijänoikeudet
 
  Välitä, 2005
   

Välitä ja Viesti -veistokset käsittelevät nykyajan tietoyhteiskuntaa

Oulun taidemuseo ja teknisen keskuksen katu- ja viherpalvelut tilasivat Pohjoismaiden ensimmäiseen vuonna 1982 perustettuun Teknologiakylään suunnitellun teoskokonaisuuden, joka koostuu Välitä ja Viesti-veistoksista.

Vehreältä nurmikolta kohoava Välitä –sana on kirjoitettu taiteilijan koulussa oppimalla kaunokirjoituksella. Karhea betonipinta muistuttaa lyijykynän ääriviivaa. Sana on semanttisesti monimerkityksellinen joko tunteisiin tai toimintaan liittyvä. Se sisältää sekä inhimillisen että teknologisen ulottuvuuden.

Teknologiakylän veistoksia valettaessa julkaistiin eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan filosofi Pekka Himaselta tilaama Suomen uusi strategia, jonka nimeksi tuli ”Välittävä, kannustava ja luova Suomi – katsaus tietoyhteiskuntamme syviin haasteisiin”. Anni Rapinojan teoskokonaisuus käsittelee taiteen keinoin samaa aihetta.

Anni Rapinoja (s.1949)

Kasvi- ja maantiedettä opiskelleen hailuotolaisen ympäristötaiteilijan Anni Rapinojan työtovereita ovat pääasiallisesti erilaiset luonnonkasvit. Hänen aiemmin toteuttamansa ympäristötaideprojektit ovat olleet laadultaan prosessimaisia ja määräaikaisia.Teknologiakylän tilaustyö on hänen ensimmäinen pysyvä julkinen taideteoksensa. Vaikka toteutustapa on erilainen, aiheen käsittely- ja lähestymistapa ja on taiteilijalle ominainen. Teokset kytkeytyvät vahvasti historiaan, sijaintipaikkaansa ja ympäristöönsä ja niistä on löydettävissä laajempi yhteiskunnallinen sanoma.

 

  SUURENNA KUVA | LUE LISÄTIETOA | KATSO KARTALTA
  Välitä, 2005

Anni Rapinoja (s.1949)
grafiitinharmaa betoni,
valettu, hiekkapuhallettu, hapotettu
Mikropuisto, Teknologiakylä

 

   
Taiteilijat
Teokset
Kartta
Veistoskokoelma
Toteutus
Kuvataidetyöryhmä