Oulujoen suistossa kelpaa pyöräillä

Oulu on saanut valtakunnallista huomiota pyörätieverkkonsa ansiosta. Kaupunki kuuluu yhdessä monen pyöräilyyn panostavan toimijan kanssa Suomen pyöräilykuntien verkostoon.

 

Oulussa on kevyen liikenteen väyliä 544 km , joista kaava-alueen ulkopuolella 24 km. Väyläpituus jokaista kuntalaista kohti on 4 m. Kevyen liikenteen verkosto kasvaa noin 10 - 20 km:n vuosivauhdilla.

Pyöräily on turvalista, kun toimit liikennesääntöjen mukaan

J
os kohteeseesi ei ole pyörätietä, aja ajoradalla liikennemerkkien sallimaan suuntaan, taluta ajokkiasi jalkakäytävällä tai valitse määränpäähäsi vievä reitti polkemalla turvallisesti pyörätietä pitkin, vaikka matka vähän jatkuisikin. Huomaathan, että osa keskustan pyöräteistä on yhteen suuntaan ajettavia.
Kiellettyyn ajosuuntaan ajo on kiellettyä niin pyöräilijöiltä kuin muilta ajoneuvoilta.


Mopoilijan paikka on ajoradalla

Kevyen liikenteen väylät on tarkoitettu jalankululle ja moottorittomille ajoneuvoille.

Oulun kaupungissa mopoilu ei ole enää sallittua kevyen liikenteen väylillä ja mopoilun siirtyminen ajoradoille, palauttaa kevyen liikenteen väylät sellaiseen käyttöön, johon ne on alunperin tarkoitettu.

Pääkaduilla ja -teillä, joilla nopeusrajoitus on yli 50 km/h, jää mopoilijoiden harkittavaksi, käyttävätkö he tien piennarta, ajorataa vai suunnittelevatko reittinsä niin, ettei kyseisille kaduille tarvitse mennä.

Mopoille sallitut reitit Oulussa (pdf 2.2 Mt)